underdanmarksthumbnailUnderdanmarks Jægersoldater

Zornig, Lindholm & Turell
MØD UNDERDANMARKS JÆGERSOLDATER
Kom og hør Lisbeth Zornig Andersen, Lotus Turell eller Mikael Lindholm fortælle om mennesker, der som børn tidligt lærte at navigere blandt farlige voksne og kæmpe for at nå deres mål om et godt liv, mens andre omkring dem gik under. Hvad er deres hemmelighed? Var de bare heldige? Har de et x-gen? Kan vi lære af deres livsstrategier til at hjælpe dagens socialt udsatte børn og unge til at bryde mønstre og blive vindere i livet?

Foredraget tager afsæt i debatbogen ”Underdanmarks Jægersoldater”, hvor ti markante danskere fortæller, hvordan de udviklede sig til kampmaskiner, der ikke lod sig vælte – men også, hvad det har kostet.

De ti tæller Pia Olsen Dyhr, medlem af Folketinget, formand for SF, Dennis Ceylan, professionel bokser, udtaget til OL i 2012,Lasse Einar Mortensen, sikkerhedssupervisor, Københavns Lufthavn, Kristian Ditlev Jensen, forfatter og journalist, Claus Elgaard, journalist og tidligere studievært på TV2, Karin Schwartz, OL-sølvvinder i taekwondo, Jørgen Lange Thomsen, professor i retsmedicin og statsobducent på Syddansk Universitet, Gitte Andersen, arkitekt og stifter af SIGNAL Arkitekter, Erik Nielsen, borgmester (S) i Rødovre og næstformand for KL, Mads Holger, forfatter, debattør og tidligere Folketingskandidat.

Når læren om supermønsterbrydernes hemmelighed er vigtig, Læren om supermønsterbrydernes livsstrategier er vigtig. Færre, ikke flere, socialt udsatte børn bliver i dag  mønsterbrydere. Kravene til at bryde med en negativ social arv er ganske enkelt blevet barskere. Samtidig mister også flere og flere unge fra ressourcestærke familier i middelklassen fodfæstet. Er vi som samfund blevet dårligere til at hjælpe børn og unge til et selvstændigt og bæredygtigt liv? Hvad er det, der skal til, for at børn og unge skal klare sig – og i nogle tilfælde endda opnå at præstere ekstraordinære resultater?

Under foredraget hører du om bokseren, retsmedicineren, toppolitikeren, studieværten og en række andre hardcore sociale jægersoldater, der inviterer ind bag brynjen, hvor nætterne er lange, og tvivlen på sig selv og retten til at eksistere, hersker. Men hvor det aldrig bliver til opgivelse. For opgiver man, dør man. Det lærte de allerede som små, og det er den overlevelseskraft, der har drevet dem frem i en stadig stræben efter at lykkes.

Kan vi sætte de bedrifter på formel, så indsigten kan indgå i enhver sammenhæng, der omfatter mennesker, der arbejder med udsatte børn? Kom, lyt, spørg – og bedøm selv.

Danske Kommuner skriver om bogen:

“Bogen går tæt på, hvad man næsten kunne kalde “mønsterbruddets anatomi”. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kontakt

Foredraget kan rekvireres på info@husetzornig.dk, Mikael Lindholm telefon 20409526.

Send Message