LisbethDe brændte børn

Lisbeth Zornig Andersen og et brændt barn

Lisbeth Zornig Andersen følger i dokumentarserien ”De brændte børn” på TV2 fire yngre mennesker, der oplevede omsorgssvigt i deres barndom i et forsøg på  at få svar på, hvorfor de blev svigtet og misbrugt i barndommen – og hvad det betyder for dem i dag. Hør foredraget “De brændte børn” hvor Lisbeth Zornig Andersen sammen med et af de brændte børn fortæller, hvor svigtet skete – og hvordan vi kan gøre det bedre.

Programmerne på TV2 dokumenterer, hvordan smertefulde oplevelser i barndommen forfølger børnene hele livet, og rejser spørgsmålet om, hvordan vi – både som samfund og som enkeltindivider – bedst kan hjælpe ”brændte børn” med at få et tåleligt liv?

”Jeg har selv levet en barndom i helvede og ved, hvordan svigt og overgreb sætter sig. Man kan forsøge at fortrænge det, flygte, skifte navn, lyve. Men virkeligheden melder sig hver nat som mareridt, du ikke kan slippe fra. Før eller siden er du nødt til at konfrontere fortiden, hvis du vil videre. Det gør de medvirkende i tv-serien,” siger Lisbeth Zornig Andersen.

Hør om, hvordan deltagerne i dokumentarerne tager livtag med en svær og traumatisk barndom. Rejsen tilbage er langtfra let. Ofte bliver de mødt med en mur af fornægtelse, afvisning eller tavshed fra de pårørende: ”Så slemt var det da heller ikke.” ”Det er jo løgn fra ende til anden.” Ligesom myndighederne ofte har svigtet undervejs. De må kæmpe for sandheden om deres egen barndom.

Samtidig har ”de brændte børn” hver for sig mødt en person undervejs, som har haft en afgørende betydning for, at de i dag kan fungere og drømme om en fremtid. En ildsjæl, der har mødt det skadede barn, og som har guidet i den rigtige retning. En lærer, en pædagog, et familiemedlem, der har ydet en enorm indsats, trods svære odds. Og lykkedes med at gøre en forskel.

Under foredraget får deltagerne også en viden om, hvad der findes af indsatser, der virker, samt en opdatering på den nye lovgivning på området for udsatte børn.

Tv-serien “De brændte børn” vandt prisen som Årets Faktaserie i 2015.

Referencer

“Tusind tak for i går. Det var en rigtig god aften og I har begge fået meget ros for jeres fortællinger. Jeg har kun fået positive tilkendegivelser. Publikum var både private og fagfolk. Det er af stor betydning, at personer som Freya og de andre unge – og selvfølgelig dig Lisbeth! – fortæller åbent om disse ting, som mange af os slet ikke forstår, kan være virkelighed!”

Bedste hilsner, Marianne Christensen, Sundhedsteamet Horsens efter foredraget “De brændte børn” med Lisbeth Zornig Andersen og Freya et af de brændte børn” afholdt for Sundhedsteamet i Horsens den 23/2 – 2015.

”Tak for i aftes, det var en god og meget rørende aften.  Øv, det er ikke os alle der er lige heldige når der bliver delt forældre ud!”

Jordmoder efter foredraget “De brændte børn” med Lisbeth Zornig Andersen og Freya et af de brændte børn” afholdt for Sundhedsteamet i Horsens den 23/2 – 2015

Kontakt

Foredraget kan rekvireres på info@husetzornig.dk, Mikael Lindholm telefon 20409526 eller ved at udfylde nedenstående kontaktformular:

Send Message