Mønsterbrud af den rå slags

Rolf Hermansen gjorde i sine unge år brutal karriere som fuldbyrdet rockermedlem i Hells Angels med rygmærke på vesten og tatoveringer på kroppen. Den karriere endte bag tremmer i Vridsløse Lille Statsfængsel. I dag er han uddannet pædagog og arbejder som professionel mentor med at få udsatte unge til at finde deres ben i livet og trække i arbejdstøj med lovlydige logoer på ryggen. Det gør han med succes.

Hør Rolf fortælle om det vanskelige mønsterbrud fra et liv, hvor redskaberne var frygt og skade på andre mennesker, til et liv, der handler om empati og en hjælpende hånd på livets vej. Hvad er det, rockerfællesskabet giver? Og tager? Hvorfor tiltrækker det radikaliserede rocker- og bandemiljø de unge med rod i livet? Og hvordan slipper man igen vesten og identiteten som den stærke mand uden at blive svag? Og når man er ude – hvordan kommer man så ind i det etablerede samfund, som ikke altid bare uden videre accepterer en toptatoveret, kronraget fyr med plettet straffeattest, der ”vil være noget for andre”.

RolfRolf har siden år 2000 været på den rigtige side af loven. Han har blandt andet sammen med politiet præsteret en håndholdt indsats for at få unge kriminelle på kanten på rette kurs, ved at give dem en ny tro på sig selv, ved at give dem en ny tro på et samfund, der i deres opvækst føltes mere som modspiller, end medspiller. Rolf fortæller om at være mentor for de barske drenge i klassen både ud fra personlige erfaringer og ud fra sin viden som terapeut og socialpædagog.

Du kan læse mere om Rolf her.

Kontakt

Du kan forhøre dig om, hvordan du bestiller foredraget ved at skrive til rolf@husetzornig.dk eller ved at ringe på 42201845. Foredraget bliver også lejlighedsvis udbudt åbent for publikum – hold dig opdateret ved at abonnere på Huset Zornigs nyhedsmail eller ved at checke Huset Zornig på Safe Ticket.

Send Message