Mikael LindholmSocial innovation

Partner i Huset Zornig Mikael Lindholm

Velfærdssamfundene er under pres. Det gælder især de industrialiserede lande, hvor velfærdssamfundene blev udviklet efter Anden Verdenskrig og nu skal genopfinde sig selv i takt med at befolkningen ældes og skattegrundlaget skrumper. Den udvikling har udløst en bølge af social innovation, nye ideer, der forsøger at imødekomme sociale behov bedre og mere effektivt. Fra Danmark og Sverige til Storbritannien, Tyskland, Spanien, Canada og Australien. De nye asiatiske vækstøkonomier er derimod i lyntempo ved at udvikle deres egene versioner af velfærdssamfundet for milliarder af borgere, der i dag hverken kender til offentlig pension, sundhed eller social bistand. De ser på de vestlige landes erfaringer gennem 50 år og udvikler deres egne løsninger. Resultatet er et socialt innovationskapløb, der i løbet af de næste ti år vil føre til store forandringer i de offentlige velfærdssystemer. For eksempel eksperimenterer en lang række lande med ”sociale obligationer”, der finansierer radikale offentlige innovationsprojekter med private midler.

Få et overblik over den globale sociale innovationsagenda og hør konkrete eksempler på hvordan andre løser udfordringerne, så du selv kan blive inspireret. Foredraget bliver leveret af Mikael Lindholm, partner i Huset Zornig og innovationsrådgiver. Mikael Lindholm har selv forestået en lang række innovationsprojekter, og udviklet redskaber og modeller for innovation, og sidder i EU’s ekspertkomite for innovationsledelse.

Kontakt

Foredraget kan rekvireres på info@husetzornig.dk, Mikael Lindholm telefon 20409526 eller ved at udfylde nedenstående kontaktformular.

Send Message