LisbethUdsatte børn og unge – Den udsatte familie fra barnets perspektiv

Lisbeth Zornig Andersen

Hver år taber samfundet titusinder af børn, som vokser op i udsatte hjem med vanskelige kår. Mange af dem ender uden uddannelse, på offentlig forsørgelse og i kriminalitet. Men hvad vil det egentlig sige at være barn i en social udsat familie?Og hvordan kan vi forebygge at
barnet bliver social udsat?

Disse spørgsmål og mange flere vil Lisbeth Zornig Andersen komme med et helt konkret bud på, når hun præsenterer opskriften til den børnestrategi, der efter hendes mening kan gøre forskellen på et rigt og produktivt liv og et liv i samfundets skygge.

Lisbeth trækker på sine egne erfaringer med afsæt i såvel sine år som Børnerådsformand, som i sin egen opvækst, som hun har beskrevet i bogen “Zornig – vrede er mit mellemnavn. Lisbeth fortæller om hvordan offentlige institutioner, frivillige organisationer og helt almindelige mennesker omkring børnene kan gøre den forskel, der skal til for at den lille pige med svovlstikkerne ender som en prinsesse?

Lisbeth Zornig Andersen er cand. polit., stifter og leder af Huset Zornig, formand for Foreningen Stemmer på Kanten, formand for den sociale tænketank SIF, initiativtager til Børnenes IT-Fond, ambassadør for Lolland-Falster, børnehjemsbarn og mor til fem. Hun har tidligere været formand for Børnerådet, it-strategisk rådgiver og adm.dir. for Specialisterne.

Kontakt

Foredraget kan rekvireres på info@husetzornig.dk, Mikael Lindholm telefon 20409526 eller ved at udfylde nedenstående kontaktformular.

Send Message