Kursus: 360 grader om den udsatte familie

Forstå underdanmark – Mønsterbrydning med kærlighed – Vold og seksuelle overgreb – De forbandede forældre

Ved Lisbeth Zornig Andersen. Kurset kan rekvireres.

Hvordan er det at være en del af en udsat familie? Og hvordan kan vi forstå og møde udsatte familier på bedst mulig vis?
På kurset vil du bl.a. møde livseksperter, som med udgangspunkt i deres historier om at vokse op med rusmidler, vold og seksuelle overgreb, vil fortælle om hvordan det er, at være en del af en udsat familie. Du vil få en større forståelse for reaktionsmønstrene og udfordringerne hos den socialt udsatte familie, og du vil blive rustet til at møde børnene og deres forældre, så der skabes en god kontakt, der kan hjælpe familien på fode igen.
Du får mulighed for at stille spørgsmål og også ad den vej nuancere din forståelse for, og viden på området. Undervejs vil der blive lagt op til debat.

Indhold på modulet

  1. Overblik over karakteristika ved miljøet i den socialt udsatte familie – job, skolegang, sundhed, kultur, fattigdom, normer m.m., samt oplæg om teorien bag mønsterbrydning.
  2. Gennemgang af en række succesfulde tiltag og projekter inden for det sociale område, i såvel Danmark som rundt om i andre dele af verden.
  3. Livseksperter – socialt udsatte borgere – der selv er til stede og fortæller om deres udfordringer og oplevelse med at bryde mønsteret.
  4. Kommunikative værktøjer til at tale med udsatte og møde dem ligeværdigt, herunderindgå i meningsfulde relationer der kan ændre livsmønstre.

Form

Modulet er af en dags varighed med oplæg, udveksling af egne erfaringer og diskussioner med livseksperterne.

Målgruppe

Socialfaglige medarbejdere, der arbejder bredt inden for det sociale område eksempelvis socialrådgivere, pædagoger, socialpædagoger, plejefamilier, lærere, mentorer, coaches, sundhedspersonale, politi, samt frivillige i organisationer og institutioner, der har en rolle i forhold til socialt udsatte.

Undervisere/oplægsholdere

Lisbeth Zornig Andersen, cand. polit. og stifter af Huset Zornig

Samarbejdspartnere herunder livseksperter

Referencer

Kontakt

Mere information: info@husetzornig.dk, Mikael Lindholm telefon 20409526 eller udfyld nedenstående kontaktformular.

 

Kontaktformular

Send Message